dimarts, 29 de setembre del 2009

L’AMLLORET AL CIM DE MALLORCA

Ja podem dir que la nostra associació ha estat al punt més alt de les Illes Balears.
Diumenge dia 27 de setembre, vàrem poder gaudir de les vistes panoràmiques des d'el Puig Major, de 1436 metres, encara que a molts de mapes podem veure erròniament la xifra de 1445 metres, altitud que tenia el Puig Major de Ternelles abans de convertir-se amb base per els militars.

En total 40 persones ens vàrem concentrar a n’és Bar Es Pou per sortir i fer una volta tranquil•la i paisatgísticament espectacular.

Després de quasi una hora cercant per posar benzina, vàrem enfilar cap al poble de Bunyola, fins aquí la ruta es podia considerar normal, però una vegada agafada la carretera de cap a Orient la cosa va canviar, La velocitat mitjana va ser de 40 Km/hora, ideal per gaudir del paisatge, la veritat es que és una zona única, a vegades et fa fugir de la realitat i et fa creure que estàs a un altre indret fora de Mallorca.

El dia era assolellat i fins i tot massa calor, la Vall d’Orient amb el seu poble es de postal, llàstima que no trobessin lloc per fer una aturada en condicions.

Arribats a Alaró vàrem fer l’aturada de reagrupament, més d’un necessitava estirar les cames i braços després de la pellissa de curves. Continuarem fins al Puig de Santa Margalida amb una pujada molt tècnica per a les motos.

Tot el grup ens vàrem retrobar i després de la foto de grup vàrem entrar a dinar al Restaurant del Puig, vistes meravelloses amb un dinar bo i econòmic.

No podíem perdre molt de temps, així que després del cafè, vàrem tornar als vehicles. Un parell de moters varen decidir abandonar la ruta per deferents motius.

La pujada cap a Lluc va ser tranquil•la, es notava el "xubec" dels conductors, llevat clar d’un “en Nina” que pareix que li posen piles quan veu curves, en Jaume “Pichón” el va intentar agafar sense èxit.

A la base militar ens esperava en Joan i na Cati que ja havien contactat amb els militars, després de passar llista i entregar la documentació vàrem començar l’ascensió. A poc a poc per gaudir del moment vàrem agafar altura fins arribar a les Bolles, fotos, comentaris i fred, el qual era d’agrair després del dia calorós.

Després d’una estona varen retornar cap a la carretera. A la sortida de la Base, uns varen decidir tornar cap a Lloret i els més valents acompanyarem els Ciutadans per Sóller, no ens havien bastat les curves que tornarem per el Coll !!!

Aturats a l’aparcament de Ca’n Penasso, els darrers comentaris i l’acomiadament. El temps s’anava embrutant i en Jaume no feia res més que dir que abans d’acabar la ruta plouria, així va ser, un ruixat d’uns 10 minuts ens va acompanyar fins a Palma.
Els Lloritans que quedàvem vàrem arribar al punt de sortida a on vàrem acabar la jornada amb una cervesa o cafè.

En total 200 Km de ruta i curves, una jornada esgotadora però molt gratificant.
Esperam que l’any vinent el temps ens deixi gaudir millor de les vistes des de el Puig Major.

No vull passar per alt les cares noves que vàrem tenir, un bon grapat!!! Esperam tornar-vos a veure en properes rutes i fins i tot vos convidam a fer-vos socis/es.

Des d'aquí agrair a tots els qui han fet possible la visita al Puig Major. Especialment a n’En Nadal “Bossa”, En Joan “Nina” i En Jaume “recolat, sherpa, dinàmic, lo que voltros vulgueu”

Text: Jaume Arrom

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada