dimarts, 24 d’abril del 2012

CRÒNICA 36. VOLTA INTERNACIONAL A MOTO A MALLORCA


Un altre any, l'associació motera de Lloret em participat a la 36a volta internacional a Mallorca en moto.

En total 10 motos i 17 socis i simpatitzants, ja que en aquest cas, ens acompanyaven en Bernat , (Ducati Monster) company d'en Pep Fidaver, la lloritana Victòria Ramis i na Maria Antònia, esperam que torneu. Anàvem a participar de la que segurament es la data més important per un moter illenc. Una festa de la motocicleta a on Balears, peninsulars i estrangers, es reuneixen amb tot tipus de motocicletes per passar un dia de primavera  per les carreteres de l'illa de Mallorca.

Aquest any, la sortida a les avingudes es va avançar 30 minuts a anys passats, la poca coordinació en el transit va provocar situacions que trob no hauria de passar. Per que l'Ajuntament de Palma no tanca unes hores un sentit de les avingudes al trànsit aquest dia? Crec que no es demanar massa, poder gaudir de la concentració sense passar pena de si un autobús o cotxe ens atropella o tira enterra la nostre moto. Per altres events esportius com carreres populars, es tanca el que faci falta i el temps  que calgui. Per que no passa el mateix en una concentració motera que es fa un dia a l'any?
Aquestes preguntes eren freqüents entre els motoristes que ens trobàvem a les avingudes.

Una vegada donat el sus per l'organització, recorreguérem les avingudes amb la resta de concentrats, per estalviar-nos l'embós de l'avinguda Joan Miró, ens varem desviar per el carrer General Riera per anar cap al poble de Valldemossa per fer l'aturada per berenar. L'aturada es va realitzar per segon cop a Can Molina, a on varem berenar al pati i qui més qui manco va aprofitar per comprar les típiques coques de patates per menjar a casa.

Es hora de continuar, tenim hora al restaurant i no es qüestió de fer tard. En aquest punt ens deixen na  Bea, n'Aina i en Bernat que ens han acompanyat amb l'espectacular i pulcre URAL, es nota que per les venes de n'Aina corre sang motera, va disfrutar del passeig.

Propera aturada, Sóller, aquest tram va ser una mica complicat, la carretera es estreta i un microbús que no va cedir pas en cap moment va provocar llargues coes i moments difícils per els moters.
Ens reagruparem a n'és monument de Sóller, aprofitam per descansar i xerrar, aquest tram ha resultat molt cansat ja que la tensió de la massificació de motos ha estat present en tot moment.

En Tomeu ens deixa, torna a Lloret a cercar na Xisca que ha estat de guàrdia aquesta nit, es veurem al restaurant directament.

La resta enfilam la pujada al Pujada al Puig Major, el grup es desmembre, ja que ens topam amb altres grups que ens obliguen a canviar contínuament de ritme.

Afortunadament el dia es bo i la carretera està eixuta, ens ajuda a gaudir de la ruta, la següent aturada és a la benzinera de Lluc. Anam arribant i ens adonam que falta un, en Bernat. Intentam contactar amb ell però no te cobertura, la preocupació es present però  jo anava tancat el grup i no he vist a ningú aturat, confiam que s'hagi despistat i que hagi continuat la ruta. El temps de descans passa mirant motos i xerrant amb altres moters que estan en ruta.

Enfilam el camí cap a Pollença. A l'altura de Mortitx realitzam una aturada tècnica, ja que la moto d'en Pep Paletes molla benzina i un protector del tub d'escapament està una mica amollat, solucionat el problema, prosseguim amb la ruta.

Ens reagrupam a la rotonda de Pollença a on ja em pogut contactar amb en Bernat, s'ha complit el que ens pensàvem, s'havia despistat i havia continuat. Es al Port de Pollença i torna a enrera per reagrupar-nos. Més que una rotonda pareix una zona de camping, la rotonda de gespa es aprofitada per molts de motoristes per descansar i aprofitar per veure l'espectacle de veure passar les motos. Lo que em dit abans,el sentiment de festa es total, però toca anar a dinar, així que enfilam cap al restaurant del Port de Pollença, allà ja ens esperen en Tomeu i na Xisca. La taula ja està preparada i el dinar transcorre entre dois i rialles, el dinar acaba amb una demostració del ball en linia per part dels nostres socis Jaume I Verònica que acompanyen un gurp de gent gran des Forti que està ballant.

Es hora de la tornada, en aquest punt en Bernat s'acomiada, ja que te la família per Alcúdia i aprofitarà per passar a estar el capvespre amb ells. En Carlos i na Vero també decideixen enfilam camí directament cap a Palma. La resta decidim tornar cap a Lloret fent una mica de volteta.

Arribats a Lloret, la jornada acaba a n'és Bar Es Fasser prenent una cervesa i comentant la jornada motera.

Un plaer compartir ruta amb vosaltres

Jaume

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada